Lastentarvikkeet netistä - Vaunu-aitta Ostoskorin sisältö |  Kassalle  |  Kirjaudu sisään   
  
  Hae
  
  Olet tässä - Etusivu - Turvaistuimet
TUOTERYHMÄT
VALMISTAJAT
 Katso lisää:
TARJOUKSET lisää
Brio Happy Vaunukopalla
Brio Happy Vaunukopalla
822,00¤
699,00¤
UUTUUDET lisää
Baby Björn Kantoreppu One + Kaulalappu KAUPAN PÄÄLLE!
Baby Björn Kantoreppu One + Kaulalappu KAUPAN PÄÄLLE!
179,00¤
149,00¤
INFO
Toimitus- ja käyttöehdot
Tilausohje
Tietosuoja
Ota yhteyttä
Yhteystiedot
Vaunu-aitan huolto
Takuu
Suomen Vahvimmat
MAKSUTAVAT

Turvaistuimet

Turvaistuimet
Turvakaukalot 0-13 kg
Turvakaukalot 0-13 kg
Turvaistuimet 0-18 kg
Turvaistuimet 0-18 kg
Turvaistuimet 9-25 kg
Turvaistuimet 9-25 kg
Turvavyöistuimet 9-36 kg
Turvavyöistuimet 9-36 kg
Turvavyöistuimet 15-36 kg
Turvavyöistuimet 15-36 kg
Korokeistuimet 15-36 kg
Korokeistuimet 15-36 kg
Turvaistuin- ja autovarusteet
Turvaistuin- ja autovarusteet
 Turvaistuimet

Turvavyö on lain mukaan pakollinen automatkailun turvaaja, mutta lapset tarvitsevat myös erillisen turvaistuimen. Lain mukaan auton kyydissä matkaavan alle 135 cm olevan lapsen on ehdottomasti istuttava erillisessä turvaistuimessa turvallisen ja mukavan matkan varmistamiseksi. Pienen lapsen pää painaa noin 30 prosenttia lapsen koko elopainosta, joten se on herkkä heilumaan äkkinäisissä liikkeissä.

Lapsen ensimmäisen turvaistuimen hankinta voi usein tuntua hyvinkin haastavalta, koska vaihtoehtoja on niin monia. On turvaistuimia, joissa istutaan selkä menosuuntaan sekä turvaistuimia, joissa istutaan kasvot menosuuntaan. Lisäksi kiinnitystapa vaihtelee. Turvaistuimet kiinnitetään joko vyökiinnityksellä tai isofix -kiinnityksellä. Asiantunteva henkilökuntamme auttaa mielellään sinua ja lastasi sopivan turvaistuimen valinnassa sekä opastaa oikeassa ja turvallisessa kiinnityksessä.

Vastasyntynyt lapsi matkustaa autossa aina selkä menosuuntaan kiinnitettävässä, pienessä ja kevyessä turvakaukalossa. Turvakaukalo voidaan kiinnittää perinteisellä menetelmällä auton omilla 3-piste turvavyöllä tai vaihtoehtoisesti arkipäiväistä käyttöä helpottavalla erillisellä jalustalla, joka kiinnitetään joko turvavöillä tai isofix -kiinnikkeillä. Turvakaukalossa pieni ihmisenalku matkustaa mukavasti ja turvallisesti ensimmäisen elinvuotensa ajan.

Turvakaukalon jälkeen lapsi siirtyy matkustamaan autoon kiinteästi kiinnitettävään turvaistuimeen, yleisesti noin 12 kk (9 kg) ikäisenä. Lapsi kiinnitetään turvaistuimeen istuimen omilla vöillä ja turvaistuin kiinnitetään autoon turvavöillä, isofix -kiinnikkeillä tai jalustan kanssa. Pienelle lapselle turvallisin ja yleisesti eniten suositeltu matkustustapa on selkä menosuuntaan. Selkä menosuuntaan matkustamista tulisi suosia niin kauan kuin lapsi mahtuu ja viihtyy niin päin istumaan. Valikoimissamme on myös käännettäviä turvaistuimia, jossa pieni lapsi voi alkuvaiheessa matkustaa turvallisesti selkä menosuuntaan ja myöhemmässä vaiheessa, lapsen ollessa vanhempi, voidaan istuin kääntää kasvot menosuuntaan. Monipuolisesti säädettävät turvaistuimet takaavat hauskan ja mukavan, mutta ennen kaikkea turvallisen matkanteon vuosiksi eteenpäin.

Lapsi voi siirtyä matkustamaan turvavyöistuimeen noin 4 ikävuodesta (15 kg) eteenpäin. Turvavyöistuimessa lapsi ja istuin ovat aina kiinnitettynä auton 3-piste turvavyöllä, monet turvavyöistuimet ovat myös varustettu isofix -kiinnityksellä. Säädettävillä pää- ja sivutuilla varmistetaan oikeaoppinen sekä turvallinen matkustusasento ja mukavuus lapsen eri kasvuvaiheissa. Suurin osa nykyaikaisista turvakaukaloista, turvaistuimista ja turvavyöistuimista ovat varustettu pään ja ylävartalon alueella sijaitsevilla kennorakenteisilla lisäsivusuojilla. Mahdollisen sivutörmäyksen yhteydessä nämä suojat vaimentavat ja suuntavat törmäyksestä aiheutuneen iskun pois lapsesta, jolloin lapseen kohdistuvat voimat olisivat mahdollisimman vähäiset.

Kaikki tietävät, kuinka auton tasaiseen liikkeeseen on helppo nukahtaa. Äkillisiin jarrutuksiin ja käännöksiin on ikävä kyllä kuitenkin lähes yhtä helppo herätä. Erilliset nukkumistuet tekevät turvaistuimessa nukkumisesta mukavaa ja turvallista. Nämä estävät lapsen päätä notkahtamasta ikävästi alaspäin ja heräämistä kesken rauhallisten matkaunien. Valikoimistamme löytyy monia muitakin tarvikkeita, jotka tekevät lasten kanssa matkustamisesta entistä viihtyisämpää. Esimerkiksi erilaiset häikäisy- ja aurinkosuojat estävät automatkoilla porottavaa aurinkoa osumasta häiritsevästi lapsen silmiin. Penkinsuojat pitävät autosi istuimet puhtaana ja kauniina sekä etuistuimen selkänojaan kiinnitettävien tavarataskujen ansiosta pysyvät kaikki lapsen tärkeimmät tavarat, lelut ja juomat hienossa järjestyksessä.

Palvelun tarjoaa F-Solutions Oy